marketing café

Adatkezelés: jogszabály és elvek

Arról valószínűleg sokan hallottak már, hogy a január 1-jén hatályba lépő új adatvédelmi törvény szerint a személyes adatok kezelője köteles az adatvédelmi nyilvántartásba jelentkezni. De mit is jelent ez és mire érdemes még figyelni? Alább összefoglaljuk a legfontosabb tudnivalókat.

A törvény, az törvény. Itt mérlegelésnek helye nincs, tehát mindenkinek fel kell keresnie az adatvédelmi biztos oldalát, és ITT ki kell töltenie a kérdőíveket. Hogy legyen egy jó hírünk is: a jogalkotó türelmi időt is adott, tehát a 2011. december 31. határidő csak a díjmentes nyilvántartásba vételekre vonatkozik. 2012. június 30-ig pótolható a bejelentés, igaz, ez már költséggel – valószínűleg néhány ezer forinttal – jár majd.

Az előbbi jó hír után, most egy kevésbé kellemes: ha ezen túl vagyunk, akkor sajnos még mindig nem lehetünk biztosak abban, hogy teljesen szabályos az általunk folytatott adatkezelés. Néhány elvnek is meg kell ugyanis felelnünk. Ezek az elvek – a célhoz kötöttség, a jogalap, illetve a megfelelő tájékoztatás – a mindennapokban kötelezettséget rónak ránk. Nézzük a legfontosabbakat sorban!

tovább

Mire jó a vlog?

Vlog – hát az meg micsoda? Bizonyára sokan vannak, akiknek ez az első kérdésük, ha meghallják ezt a szót. Feltételezhetően sokaknak a blog ugrik be elsőre. Jó helyen kapiskálnak. A vlog ugyanis a blog mozgóképpel megspékelt változata. Születését 2000 novemberére datálják, amikor az első videós napló bejegyzés megjelent a neten.

A vlogok népszerűségét sokan az „életszagúsággal”, az egyéni színt adó fésületlenségükkel magyarázzák. Az okostelefonok terjedésével és a közösségi oldalakon regisztrált felhasználók számának növekedésével mind több potenciális vloggerre és követőre lehet számítani. Persze a vlog nem csak szórakoztatásra jó. A marketingesek kezében egy személyes hangvételt lehetővé tévő, interaktív, „színes, szagos” eszköz ahhoz, hogy azokhoz is eljussanak, akikről a hagyományos marketingtechnikákkal „lepattannak”.

A hangulat esszenciája – imázsfilm

Ezerszer elkoptatott közhely, de azért nagyon is igaz: a mozgókép zenével ötvözve egészen különleges érzéseket tud kelteni az emberben. Vannak, akik  rövid filmek egy sajátos kategóriájában, az imázsfilmben éppen ezt akarják elérni. Bemutatni egy-egy táj hangulatát, esetleg egy esemény atmoszféráját úgy, hogy a néző azt érezze: jó lenne, vagy jó lett volna ott lenni. A képek, vágások, zörejek, zenék sajátos keverékével az alkotók nem történet mesélnek el. Néhány percben a lényegét akarják megragadni és átadni mindannak, amit ők fontosnak gondolnak.


Imázsfilm készülhet egy országról, egy intézményről, egy fesztiválról, de akár egy cégről, vagy egy termékről is – a lehetőségek tárháza végtelen. Egy filmes és egy marketinges közösen csodákat tud csinálni.

Mágikus márkázás, avagy hogyan lett egy futballistából globális márka?

Papp-Váry Árpád: Mágikus márkázás: Beckham - Hogyan lett egy futballistából globális márka?

(Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola 2009.)

Personal branding – a személyes márkaépítés, önmagunk egyedi, mások által ismert és elismert képének kialakítása idehaza is egyre ismertebb fogalom.

Mind több üzletember, vezető, de magánszemély is szükségét érzi annak, hogy szakember segítségét kérje személyes márkájának felépítéséhez.

Szép számmal vannak olyanok, akiknek ez már sikerült. Közülük az utóbbi időben kétségtelenül az egyik – ha nem a legsikeresebb – a brit focista, David Backhem. Hogyan lett az egyszerű, külvárosi fiúból világsztár, sőt annál is sokkal több, egy idolként tisztelt globális márka? – erre a kérdésre válaszol Papp-Váry Árpád könyve.

+tovább

 

Marketing tudástár

Hasznos információk ügyfeleinknek

partnereink

webtárhely, domainregisztráció, szerverhosting,
virtuális szerverbérlet

információtechnológiai és rendszerfelügyelet

online média sales partnerünk

 

Hívjon minket!

Szeretné láthatóbbá tenni weboldalát? Felpezsdítené üzletét? Keressen minket munkaidőben elérhetőségeinken vagy válasszon csomagajánlatainkból!

Ügyfélszolgálat:

Hétfő - csütörtök: 8-16H

Telefon: +36 30 520 3122
E-mail: kozpont@marketinggroup.hu

You are here Honlap